sesli chat
.

Bihter 2013 Göz Makyajı Nasıl Yapılır


Bihter Göz Makyajı Nasıl Yapılır


Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere her hafta bizi ekrana kilitleyen Aşk-ı Memnu dizisinin beğenilen karakteri Bihter’in göz makyajını nasıl yaptığı hakkında bilgi vereceğim. Sizde Bihter gibi etkili ve güzel bir bakışa sahip olmaya ne dersiniz?Öncelikle belirtmeliyim ki, Bihter makyajı hem gösterişli, hem de çok sadece ve uygulaması çok kolay olan bir makyaj türüdür.

İlk önce göz kalemi ile başlıyoruz. Gözün kirpik diplerine kalemimizi çekiyoruz. Yine aynı şekilde göz altımıza da siyah kalemimizi uyguluyoruz. Bununla beraber gözümüzün içine de kalemimizi uyguluyoruz.

Daha sonra bir fırça veya bir aplikatör yardımıyla sürdüğümüz kalemleri dağıtıyoruz. Üst ve altta uyguladığımız siyah kalemimizi iyice dağıtarak gölgeyi arttırıyoruz. Aynı işlemleri diğer gözümüze de uyguluyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken gölgelerin eşit büyüklükte olması. Yani iki gözümüzde de uyguladığımız siyah kalemimizi aynı genişlikte dağıtıyoruz.

Bu işlemleri yaparken sakın telaş etmeyin. İlla düzgün bir hat yakalayayım diye de fazla uğraşmayın. Çünkü bu makyajımızda çok keskin ve düzgün hatlara ihtiyacımız yok. Siyah kalemi uyguladığımız alanı fırça yardımıyla tamamen doğal ve rasgele dağıtabiliriz.

Dağıtma işlemi bittikten sonrada rimel sürme işlemini yapıyoruz. Burada dikkat etmemiz gerekense kirpiklerimiz kıvrık değilse, öncelikle kirpiklerimizi kıvrıklaştırınız. Daha sonrada rimelimizi sürüyoruz.

Rimelleme işlemini bolca yapmakta fayda var. Böylece gözlerinizi daha iyi ve etkili vurgulayacaktır. Böylece daha vurgulu bakışlara sahip olabilirsiniz.

Aynı işlemleri alt kirpiklerimize de uygulayarak Bihter makyajını tamamlıyoruz.
Previous
Next Post »