sesli chat
.

Angelina Jolie’nin Sırrı 3 Haftada 11 Kg Zayıflayın


  Hollywood’un en popüler çifti Angelina Jolie-Brad Pitt… Dünya basınının adım adım takip ettiği çift, geçtiğimiz günlerde ilk bebeklerinin doğumunun ardından basın önüne çıkınca herkes çok şaşırdı! Çünkü hamileliği sırasında bir hayli kilo alan Angelina Jolie’nin üç hafta içinde eski formuna geri dönmesi ilginçti. Bebeğini emzirdiğini söyleyen Jolie, basına küçük sırrını da açıkladı: Sarımsak çayı! Bebeğini en iyi şekilde besleyebilmek için yemekten kısmadığını söyleyen güzel yıldız, zayıflamak için Afrika gezisi sırasında yerlilerden öğrendiği bir yöntemi uyguluyor. Bağırsakları çalıştırma özelliği olan çay, yağları yakmada da etkili. Sadece bu çayı içerek, emzirerek ve yoga yaparak üç hafta içinde 11 kilo verdiğini söyleyen güzel yıldız, çayın nasıl hazırlandığını da anlattı.
İşte sarmısaklı çayın tarifi

Küçük bir taze zencefili soyun ve 2 fincan suyla kaynatın. 6 dakika kaynadıktan sonra içine 2 diş ezilmiş sarmısak, 2 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Çayın soğumasını bekledikten sonra süzün ve soğuk için.
Doğum sonrası kilo verme rehberi

Uzmanların ilk önerisi ‘etkin emzirmek’. Etkin emzirme bebeğin en az 6 ay süreyle anne sütüyle ‘su’ bile verilmeden beslenmesinden ileri geliyor. Emzirme sırasında bir anne yaklaşık 500 kalori harcıyor, bu da yaklaşık bir saat aralıksız yüzmeyle harcanabilecek bir kalori.
Uzmanlar emziren annelerin sıkı diyet yapmamalarını öneriyor. Bu nedenle günde en az 5-6 öğün yeyip 2200 kalori almaları gerekiyor.
Gebelik sırasında dengesiz, düzensiz ve yüksek kalorili beslenen anneler doğum sonrası kilo verirken sorunlar yaşıyor. Anne hamilelik döneminde 8-10 kilo alırsa doğum sonrasında daha kolay forma giriyor, ancak hamilelik döneminde 15-20 kilo alınırsa bu kilolar daha zor veriliyor.
Doğumdan sonra annelerin 1 yıl içinde ideal kilolarına dönmeyi hedef olarak belirlemeleri ve 6 ay içinde harekete geçmeleri öneriliyor.
Karnın büyüyüp vücudun öne doğru eğilmesiyle annenin sırtı buna uyum sağlayamaz ve ‘kamburluk’ artar. Göğüsler büyüdüğü için, annenin duruşunu destekleyecek kalın askılı sutyen öneriliyor. Gerekirse korse de verilebiliyor.
İştahınızı nasıl kapatırsınız

Her pazartesi yeni bir diyete başlıyorsunuz ama iştahınızın önüne geçemediğiniz için sonunu getiremiyorsunuz.

İşte işinizi kolaylaştıracak iştah kapatan öneriler:

• Karnıbaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar.

• Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur.

• Tatlı olarak 250 gr. mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.

• Albümin iştahı kapatır. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz da tuzla tatlandırın.

• Kendinize yeşil salata, uskumru balığı, kivi ve portakaldan oluşan bir ziyafet hazırlayın. Balığın içeriğindeki iyot, tiroit bezinin işlevlerini hızlandırdığından açlık hissi giderilir.

• Öğünler arası acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.

• Hafta da iki gün yumurta yiyin. Çünkü yumurta da bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar.
Previous
Next Post »