sesli chat
.

Bağdat Caddesi Kadıköy Bostancı Ulaşım Seçenekleri - Cadde haritası

Şimdi size vereceğimiz bilgi çok gizlidir. Senelerdir neden bu bilgiyi bizden sakladınız diyebilirsiniz. Ama bilmenizi isteriz biz de yeni fark ettik ve hemen sizinle paylaşmaya karar verdik..


Amacımız sizleri Bağdat Caddesi trafiğinden kurtarmak, nasıl mı?


Buyrunuz..

Eğer cadde trafiğinden veya otopark sıkıntısından dertliyseniz önerimiz basit.
Tren!

Evet yanlış duymadınız, Kadıköy tarafından yayan olarak gelmek istiyorsanız genellikle dolmuş veya otobüs seçenekleri kullanılıyor. Kadıköy Kartal metrosu açılmasından sonra keşke minibüs caddesi veya bağdat caddesi üzerinde de bir raylı sistem olsa diye düşünüyorduk. Daha sonra küçük bir araştırma sonrası Bağdat caddesinin en kalabalık bölgesinin başlangıcı Suadiye'ye tren istasyonunun çok yakın olduğunu gördük.

Eğer Kadıköy tarafından gelecekseniz, Haydarpaşa istasyonundan başlayan banliyo trenlerine binip Suadiye istasyonuna rahatça gelebiliyorsunuz. Özellikle vapur ile karşıdan gelirseniz Haydarpaşa iskelesinde inip direk oradan trene aktarma yapabilirsiniz. Tavsiye ediyoruz.

Suadiye istasyonu ile Bağdat caddesi arasındaki mesafe 250m. İstasyondan indikten sonra caddeye doğru yöneldiğinizde hemen Suadiye TeknoSA'nin olduğu köşeye çıkıyorsunuz. Zaten Cadde yoğunluğu'da tam bu noktadan itibaren başlıyor. Daha sonra Kadıköy istikametine yayan olarak yürüyebilirsiniz. Haritada görüldüğü gibi A noktasından B noktası Göztepe ışıklara mesafe 2,3km.  Genelde Suadiyeden Caddebostana kadar olan kısım çok yoğun ve cadde müdavimleri bu kısımı seviyorlar. 

Tabi ki ulaşım için başka seçenekler de mevcut. (Dolmuş,taksi, otobüs veya kendi şahsi aracınızla) Bu seçeneklerin hepsinde özellikle haftasonunda trafikle mücade etmeniz gerekebilir. Üstüne bir de otopark sorununu eklersek, aslında Suadiye tren istasyonunu kullanmak çok faydalı bir çözüm gibi gözüküyor. Ayrıca unutulmaması gereken Cadde trafiği Bostancı - Kadıköy istikametinde akmaktadır. Siz Suadiye'den başlayıp Kadıköy'e doğru yürürseniz cadde trafiği ile aynı istikamette haraket etmiş oluyorsunuz ve istediğiniz anda dolmuş veya taksi ile Kadıköy tarafına gidebilirsiniz.. 



Ne yazık ki Suadiye istasyonunun dışındaki diğer istasyonlar caddeden oldukça uzaktalar. Ama eviniz istasyonların yakınındaysa yüksek ihtimal tren seçeneğini bizden önce fark etmişsinizdir bile. Bizim amacımız bu seçeneği daha önceden bilmeyen okuyucularımız için.. Bu arada söylemekte fayda var, yeni trenler klimalı ve oldukça temiz ayrıca da sessizler.  

Son olarak ; Umarız tüm Istanbul en kısa sürede raylı sistemle gezilebilecek duruma gelir ve hepimiz bu trafik ve araba fazlalığından en kısa sürede kurtuluruz! 

Unutmayalım aslında trafiği yapan araçlar değil, o araçları kullanmakta ısrar eden kişilerdir.. ;) 
Previous
Next Post »